Pre eclampsia

Hi, nak tanya. Anak pertama saya dapat pre eclampsia. Jadi skrg pregnant anak kedua. Berisiko tak kali kedua kena pre eclampsia jika saya jaga pemakanan, sebab saya akur anak pertama saya kurang makan makanan yg berkhasiat . Jadi anak pertama saya lahir pramatang.

2 Các câu trả lời

Ada chances untuk 2nd child utk dapat pre eclampsia sis. Tapi % depending on how severe u punya masa 1st pregnancy / before pregnancy pernah ada ke tak. Jadi bila dh tau pregnant usually clinic akan monitor awk closely. Kena cepat2 lapor diri ya.

Sis mcm mne? Dh bersalin ke. Saya pon anak 1st ada PE. Nk mengandung lg tp risau

7d trước

Okay noted. Sbb dulu saya 36weeks+ bru detect terus naik ambulance. 2jenis ubat darah tinggi kena makan.