First time bersetubuh

Nak tanya, almost 3 kali cuba bersama, setiap kali mencuba, sakit (vagina masih ketat) & rasa takut. Kali ketiga, sakit tapi pecah selaput dara. Tapi masih belum dapat masukan sepenuh zakar dalam vagina. Adakah selepas pecah selaput dara masih akan sakit untuk bersama/masukkan zakar? Atau sakit tu jadi kurang? Malu nak tanya tapi takut tak normal 😅

28 Các câu trả lời

perempuan boleh klimaks banyak kali dalam masa yg singkat.. kalau taknak sakit, foreplay sampai rasa tak tertahan nak klimaks, masa tu kalau suami masukkan, rasa nikmat dan kurang atau tak sakit.. tapi dah berjaya masuk tu biar je denyut2 sendiri, jangan terus laju main, ambil masa sambil cium2 leher ke pape baru mula semula.. selamat mencuba! 😉

sebelum bersetubuh, belai belai la dulu suami, ciuman di bibir, leher..suruh suami main main payVdara dan pVting tu..lama lama akan rasa berair.. kena buat sebelum beraksi supaya kita tak rasa sakit kemaluan... tenang, dan nikmati suasana tu..kalau fikir sakit..maka sakit jadinya..huhu

selalu sebab perempuan kurg teransang mmg rasa nak bersama tapi suami kena foreplay lebih saya sarankan beli buku kak kay dalam buku tu mmg detail utk suami isteri 'Seni bercinta diranjang halal' satu lg tips, jangan buka aircond atau kipas kuat sgt boleh buat vagina cepat kering, nanti pedih sakit 🥲

normal la first time..masa mula2 tu pakai durex,tp lepas je pecah dara,vagina rasa pedih pijar sbb durex rasanya so cepat2 basuh lepastu setiap kali bersama,saya kena pakai air,sye isi air paip dlm cawan then masa nk bersama tu sapu air tu kt vagina and zakar suami..

Benda ni normal awal kahwin. Mmg kena banyak belajar. Suami kena foreplay dulu sampi basah baru masukkan. Jgn stress takut sakit tu. Kalau tak keluar air beli je lubricant. Awal kahwin mmg mcm tu lama2 okay lah.

lbh kan foreplay dahulu..jgn pk pn sakit.kalau pecah pn klau kering x kuar air sakit jgk cume kurang..so kena lame siket foreplay tulh..klau x membantu jgk sementara ni gune pelincir y di jual kt gurdian

Sy awal2 kahwin pun sama, tp boleh cuba beli pelincir durex tu. Sbb sy jenis yg x berair sngt so vagina jd kering bila nk masukkan tu sakit😌

2y trước

betul sis. kadang kalau berair pun cepat kering. beli durex lubricant tu. amik masa juga nak masuk sepenuhnya. slow slow ok sis jangan paksa.

sama mcm saya, sy ambik masa 2 tahun setengah utk bersama sbb takut..tahun ke 3 ni baru sy mngandung,bagi sy klau takut cuba tukar position dan mindset kne betulkan..

keep on trying. jgn fikir sangat bab sakit. kalau fikir lelebih, takut jadi vaginismus. muscle akan spontaneously contract. jadi makin sakit bila nk masuk

Normal tu sis. Sy dulu sampai 2 mggu masih kluar darah. Sbb sy pjj, so jrg jumpa. Bila try, asyik bdarah. Mula takut jugak, tp in shaa Allah normal je tu