Berat janin 25 minggu

Nak tanya, adakah normal usia janin 25 minggu tapi berat dah 800 gram? Sebab ada terbaca 25 minggu berat janin sepatutnya 660 gram saja.. #ingintahu #firstbaby

1 Trả lời

Kalau doktor takde bising ckp berat ke apa, should be okay. Normal utk berat baby masa certain weeks tk sama dr expected weight for the week itself. Yg penting bila dh sampai masa nanti baby tk terlalu besar dan berat. Itu je 😊 Lagi satu, berat masa scan pun tk semestinya berat sebenar baby. Boleh jd +- dr range yg ada tulis kt kertas scan tu. Mcm sy, 35w4d scan berat baby dlm 3.1kg, tp bila lahir 36w1d berat sebenar cuma 2.7kg je baby.

3y trước

Yeke.. Ouh mcmtu.. Hehe.. Tq ye ☺️😊🌹