sakit celah kangkang

hi nak tanya, ada tak yg tengah rasa macam saya rasa. sakit dekat area celah kangkang. nak tukar position mengiring, angkat kaki, berjalan, tukar/pakai seluar semua rasa sakit. ada tak tips kurangkan sakit? saya dah 31w 3d hehe & baby pun dari 25week dah position cephalic #firstmom

22 Các câu trả lời

Sy pun sama.. skang dah 34w.. seksa betul malam² bila nak mengiring kiri atau kanan.. kalau duduk, pastu nak bangun pun kena slow².. ni pregnant anak ke 4 baru rasa macam ni.. nak jalan pun rasa macam nak tercabut perut2 ni..

saya pun sama jgk..sakit ketika nk pakai seluar,nk tukar position tidur,angkat kaki ka nk jalan pun sama..kena jln perlahan-lahan..klu x lg sakit..saya start sakit kt celah kangkang tu 30weeks smpai la skrg 35w1d

hi sis. saya tengah rasa sakit mcm sis. skrg dh 31w6d.. mmg sakit masa tukar position baring,nak bjalan,pakai sluar smua mmg skit sis. nyeri rasa dia. kdg2 nak bangun pun tpksa slow2.

sama sis. sy pun sakit area tu sejak masuk 3rd trimester sampai sekarang. skrg 32w3d. nak buat apa semua sakit. baring je tak sakit tapi masa nak tukar position memang seksa. sy rasa itu normal.

Same here baby dh enggage. Kpla kt bawah dh. Sbb sy ada fibroid. Nak pakai seluar panties nak tunduk smua dh x boleh senak kt ari ari. Nak pakai seluar pon kena duduk, boleh brdiri dah.

memg normal..sy yg bsok nk msuk 36 mggu pn hbis skit 2 dh ni..celah kangkang..nk bpusing..nk alih kaki pn Allah terasa sakit..blom bgun bjlan..perut MCM nk jatuh..

saya pun mcm tu sis masa masok 3rd tri, lepastu saya banyakkan jalan kaki. esoknye alhamdulillah ada kurang sikit nyeri tu masa baring.

saya pon macam tu.. dari 22weeks kot.. sabar jelahh.. ade kdg xrasa, tp selalu memang duk rasa lahh.. smpai skrg dah nak 30weeks..

sy naru 20w, sakit sm mcm puan.. xtau knp. tym baring nak ubah posisi mmg xselesa.. kdg bagian ari2 pun sakit