bleeding/spoting

Hi, nak tanya. ada tak sesiapa pengalaman macam saya? Kandungan dah masuk 8 minggu, tapi awal bulan lepas start bleeding yang banyak tapi x de rasa sakit perut langsung pastu bila cek dokter, dokter scan dekat area kantung ada darah. Dokter bagi ubat kuat rahim. Tapi masa first syawal ni ada keluar spotting lagi. Ada rasa cramp sikit perut mungkin sbb lapar. Saya jadi stress kalau banyak sgt fikir. Sebab dokter ada cakap tanda awal keguguran. #pleasehelp

1 Trả lời

Ubat kuat rahim (duphaston) ada 2 fungsi, if janin tu okay, dia akan kuatkan rahim kite. If janinnya tak okay, dia akan cepatkan proses keguguran. Mcm saya semalam ada turun darah byk tp tak ada ketulan, pegi hosp, Dr suruh cuci rahim sbb kantung dah tak ada. Awk refer hosp yaa.