Perlindungan / Akaun bank atau pelaburan

Nak tanya ada tak Mommies yang dah buka akaun perlindungan, investment atau saving untuk anak. Boleh kongsikan mana yang elok? Asb berbaloi ke. Tq

6 Các câu trả lời

sye plan medical card dgn sspn ptptn dulu utk anak coming soon. sspn utk study, medical card wajib sbb anak nak sakit x tentu, sbb bila dh msuk sekolah esok2, nahh patah tgn la jatuh la teseliuh la demam la virus la. so nnti x perlu dh nak keluar duit, pakai je medical card, nak pg gov boleh tpi tu la lama. bdk2 kalau dh sakit dia x kira ape dh. lgi 1 kalau tgh2 bulan tetibe sakit xde la sesak nak crik duit utk bwk pg hospital. walaupun rezeki anak tu ada. tapi ktorg ttp go for medical card. 1 lagi sng, kalau admit mak ayah boleh teman sekali dua2 dlm ward tu.

saya plak, bila anak je lahir terus buka acc tabung haji dan registerkan untuk haji. then apply insuren + medical card + education. insuren ni kalau ambik awal2, murah sikit.

Bagi saya tabung haji, asb elok. Kalau nak masuk dalam sspn pun bagus juga sebab saving untuk pelajaran anak akan datang.

TH (terus daftar haji juga) dan SSPN setakat ni. ASB berbaloi juga. Ayahnya baru daftarkan untuk Takaful Medical Card.

saya bukak asb & simpan dlm tabung haji☺️

anak umur 2 bulan saya buat simpanan asb..