Gerakkan baby

Nak tanya. Ada tak mcm saya.Anak kurang gerak. Tapi bila kacau dia gerak. Tu kira jugak ke ? sebab nak cukup kan 10#bantujawab #ingintahu

10 Các câu trả lời

kalau awal2 maybe kurang rasa sbb baby belum besar sgt... pertengahan pula, sepatutnya cukup kalau tak kena gi hospital.. hujung2 nk bersalin wajib cukup dan rasa.. ni pengalaman sye 2 anak, anak sulung penah kurang gerak sbb sye puasa tp dgn nasihat doctor.. anak sye scam aje sbb gi hospital elok je gerak huhuhu.. masa anak sulung tu sye warded 34w .. ank 2nd pula sye bkn warded sbb kurang gerak, gerak baby cukup 10 mcm biasa cumeee sye rasa baby gerak agak slow da beberapa hari so sye pun masa tu sakit2 perut mcm memulas dan due sye lg seminggu je..so sye gi pac 23/11 (due 26/11) doc cek air ketuban sye kurang byk sedangkan sye x rasa ape2 leaking pun.. esoknya pg2 sye kena induce dan ptg tu sye bersalin 24/11 .. nasib gi pac.. kalau tggu je turun tanda mmg bahaya la sbb mmg sye x turun ape2 tanda even da kena tahan wad, da induce xde tanda.. tau2 tghhari tu sye contraction kuat sgt2 bukaan x byk 😅 tp gi Labour room, 12.30pm (4cm) , 3.10pm sye da bersalin 😆 cepat padahal hampir czer disebabkn air ketuban tu la risau baby jantung slow da masa tu... jd kurang gerak, kurang rasa pi la PAC ya..

kalau sy kira je...dlu tunggu juga dia kick..tp mmg xkcup lh nk tunggu dia kick..lama2 lepas tu bru sy thu cara pergerakn ank mcm mna..klu dia senyap tu dia tido lh tu..kta usik dia bergerak sy kira je satu gerakan..pastikn setiap 15 minit or 20minit dia bergerak..

1mo trước

sama..sy 37w6d bby kurang dh bergerak..kta usik bru dia bergerak...

pada pengalaman saya kalau tiba rasa baby tak gerak tu saya usik usik je perut minum air sejuk ke untuk buatkan dia bergerak, entah dia tidur ke kat dalam dah tk muat ke apa kita tak tahu kan.. kalau dia gerak then okay but ni just pengalaman saya je

sy pun kena usik baru dia kick , sbb nya siang hari dia tido, mlm hari dia jaga sampai kita xbole tdo. 🙂‍↔️ bab kta doc ni kluar esok2 mau jenuh mak dia nk berjaga mlm 😂

Sy x pasti, klu misi tmpt sy dia suru kira klu baby yg buat pergrakan. Confirm blik misi tmpt appt.

kalau saya nak bagi dia gerak banyak memang kena baring mengiring, baru dia active 😂

sepatutnya 10x tu tanpa kita kena paksa

klu sye, kira..

berapa minggu dah

kira