hi mommy .

nak tanya , ada tak dekat sini 13w da takde alahan. muntah pun sekali je waktu pagi. padahal smlm nak dekat 7-8kali jugak muntah . sebelum ni bebelas kali muntah sehari.jadi pelik la pulak. sbb alahan sy teruk sblm ni stat alahan dari 7w . semalam siap menangis nangis tak tahan nak hadap alahan . siap bedoa dalam hujan . 🤣🤣 ke normal ? ada yg sama ? share plis #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Awak... okay ke? Sebab kerap sangat muntah tu, agak merisaukan. Alahan ni unpredictable, unexpected. Haa gitu. Bukan nak menakutkan, tapi ada yang hilang terus, kebiasaannya berlaku pada awal kehamilan, tapi ada je yang kena pada trimester 2-3, ada yang on/off dan berpanjangan. It's depends on our body itself.

8mo trước

harap baby oke la awk . sbb g check up selalu kena masuk air . tapi harini muntah sekali je waktu bangun tido . muntah kuning . lepastu sampai sekarang da takde muntah . makanan pun da boleh masuk sikit2 . cuma nasi la tak boleh nak makan lagi . normal ke ? aih risau pulak😅

Lain org lain badan, sya dah 10w, dari strt tahu pregy tkde lansung alahan..sihat Alhamdulilah. Cuma tk boleh mkn lewat.. klau tk strt pening dan mual je, tapi tk muntah☺️

8mo trước

wahh best nyaaa . smlm bangga tak muntah . harini lembik . hambikkkk muntah balik . 😩