Zincofer

Nak tanya.. ada ibu2 yg makan zincofer x? Bole share cara nk makan ubat ni dgn betul ?.. sbb dah 3 hari makan mesti akan muntah lepas 2 jam mcm tu.. mmg tiap kali makan ubat dgn jus oren.. cuma sblm ni makan obimin je.. tp checkup hari tu nurse suruh makan zincofer pula sbb Hb turun ke 11.8 ?

Zincofer
119 Các câu trả lời

Sy pom sama. Mula2 mkn muntah. Lpas tu sy mkn sbelum tdo, baru ok. Lpas je mkn ubat trus tdo.

Makan slps 2jam makan malam, sblm tidur. Awal2 mgkn rasa loya, nanti dah lama2 okay je.

Lebih baik sebelum tidur makan, sebab nanti.xde effect sangat.. ni.nurse sendiri yg bagitau

Dulu mkan same nk pitam...muntah....xleh bgun.....paz 2 dkter tkar ubt iberet bru bleh tlan

Sye pn sme....tp skrg mkn btul2 time nk tido mlm.....mkn trus tido....

Kalau hb rendah banyakkan makan buah jambu ..saya hb low lepaskan buah jambu alhamdulillah better

5y trước

In shaa Allah sis.. mmg selalu juga beli buah jambu.. tapi minggu lepas tempat yg selalu beli tu xde pulak buah jambu.. tu yg makan buah oren 😅.. skali cek turun pulak HB nya sikit.. terima kasih sis 😘

Sblum tdo saya mnum . Adelah trbau skit ubt tu melekat kt tekak . Tp xnk layan sgt . 😅

Ubt ni mmg buat org muntah.dh 3 hari skip mkn..ya mkn ngn jus oren suggestion dr nurse.

Sama,asal mkn zincofer,mesti muntah sama pening.pastu doktor suruh try maltofer.ok dah.

Sy pun mkn ubat ni tp cr makan sy mkn sebelum tdr malam supaya x rasa nak muntah...