Wajib tak ye buat detail scan?

Nak tahu sangat😢

20 Các câu trả lời

Mcm sy tag hijau doc suruh jgk buat details scan kt klinik swasta and sebelum ni sy pernah gugur dua kali sis. And lg satu doc suruh buat bukan saja2 sis sebab nye dia suruh buat tu baby kita sihat ke tak, cukup jari ke, jantung baby okay ke tak. Dari situ doc boleh tau baby kita ada masalah jantung ke apa. Bg sy better sis buat details scan tu. At least kita dpt detect awal kalau bby kita ada mslh apa2 time tu. Takut nanti sis yg menyesal x buat detail scan.

better buat awk, jgn jd mcm sy..sbb 1 st pregnancy sy dlu, sy xbuat detail scan, then msa 34 weeks sy terpksa buat emergncy ceaser, sbb nadi bby drop.. rupa2nya ank dr dlm perut lg ad mslh jntung, dr lhir smpi usia 4 bulan kena stay nicu dn ijn (operation jntung).. ank sy tk berjya survive, dia hnya mmpu berthn 4 bulan.. Allah lbih sygkn dia🥲

Dia tengok risk ibu jugak sis. Mcm sy high risk pregnancy, so mmg kena buat detail scan. Tapi kalau sis ada rezeki, sy highly recommend buat detail scan utk check semua organ baby. Try ambik sonobee, biasa diorang offer pakej detail scan murah 😊

Masa pregnant anak first nurse n doc dekat kk pesan boleh buat details scan kat luar, masa tu saya tak ada masalah apa2, sticker hijau je. Tapi better kita check supaya boleh prepare apa2 yang patut jika bayi ada masalah

tak wajib. just recommended if ada sejarah masalah apa2 previous pregnancy yg boleh detect through detail scan, and if high risk mcm DM atau mak terlalu berusia atau terlalu muda.

kalau sis ada duit lebih, better buat detail scan atleast kite tahu keadaan baby if ada prob ke ape. try cari sonobee blh dpt murah2. smoga baby sis baik3 saja

16h trước

oh baik sis🫶🏻

Tak wajib tapi digalakan buat. Macam saya, baby detect kecik masa week 32. Dokter tanya ada buat detail scan tak, semua normal ke. Bagus untuk dokter refer.

saya buat details scan dgn pakar o&g.. doctor kk refer kat pakar sbb mesin scan kk tak jelas sgt nk scan.. Alhamdulillah syukur sgt2...

Wajib kalau awak high risk mom. Selalunya doktor akan suggest pada ibu mengandung yang dapat sticker hijau, kuning, merah.

29m trước

awak try search klinik sonobee terdekat inshaAllah harga berpatutan xmahal sgt

klau ada duit lbh blh bt.mcm gov doc y akan bt jika before ni mommy ada sejarah.mcm sy kena bt sbb ada history bb meninggal