Mual first trimester

Just nak share yang saya rindu nak berselera macam sebelum pregnant 😅 sekarang bau makanan pun tak boleh..tak sabar nak masuk 2nd trimester & hilang mual2 ni supaya boleh masak macam2 & makan macam2 🥲

3 Các câu trả lời

hehe sabar yaa sis. tu semua akan jadi kenangan. Sy dulu Pon alahan teruk. strt Dr 7w sampai la hampir 5bulan. makan ape Pon muntah. muntah yg teruk sampai tak boleh nak buat ape. pitam Pon penah. siap alahan tak boleh masuk dapur, bau minyak org masak menumis. alah dgn phone, sampai tak nak tengok langsung phone. hahahaa padahal sebelum pregnant, hari hari masuk dapo masak itu ini. kuih kek semua la nak buat. ahahaha

2y trước

sama sama sis. kena banyak ambik aura positif. tak lamaa, kejap je masa berjalan. nanti dah masuk 2nd trimester dah ok sikit, insyaallah. Sy di hujung pregnant, dtg alah dgn air pulak tak nak air coway ke ape nak mineral water je. udah ayah nya angkut berbotol botol. hahha bila lahir je baby, terus semua kembali normal.

sama la sis. sy rindu bslera dgn mkanan. skg ni x minat sngt dgn mknan. tp kena mkn utk hdup. x mkn badan rasa x sedap. makan pun mmilih. nasik lngsung x bole mkn. 🥲🥲🥲

sama dgn sy..skrg ni bila mkn je loya..dah pening nk mkn apa. tapi asyk lapar je. nak berjalan pun tak larat 🥺