Stay with family in law

Hi just nak share pengalaman , I stay with in laws hsb outstation . just nak tanya if fil jenis yang excited kat baby korang (cucu pertama) apa reaksi korang and baby df . Contoh - feed baby 3 month old titis air buah mata kucing , anggur without your consent - ajak jenjalan even tau baby n u tak cukup tido - ajak baby jenjalan untuk tengok dunia luar even tau baby tengah tido (waktu siang) - mil kacau baby try nak tido (nesting) - baby jadi meragam but them keep holding him try to make him sleep but baby I jenis ngempeng end up baby nangis overtired and tido dalam keadaan menangis malam mengigau - u advice them but in laws tak amik kisah - u discuss with ur husb but husb suruh cakap direct Can share pengalaman krang ? Or if u in this situation apa u buat ?

1 Trả lời

Yes. If I dalam situasi nie I ckp direct sahaja. Kalau x jalan juga, I straight ambik anak I drpd dorg. In bad words, I rampas terus anak I dr org. I don't care. 3 bulan dah bg mcm2 n without my consent? Nmpk Sgt x hormat I sbg mak kpd anak I sendiri. So why should I hormat MIL n FIL I? 3 bulan baby nk tgk dunia luar apa? Still small lah lgpun baby baru boleh tgk dgn teliti. Let the baby explore sekeliling die like die kenal2 org sekeliling die baru tgk dunia luar.. Kalau I jadi mcm nie, I terus blah balik rumah I sendiri @ rumah parent I. But it didn't happen to me n my baby sbb my MIL mmg x berani nk buat mcm2 kt baby I, die tahu I jenis keras kepala mcm mana. Hahahaha. So sis, better bertindak lah Kesian baby 3 bulan overtired x cukup tido. Waktu2 baby mcm nie lah nk kena jaga waktu tido die supaya pembesaran die berkembang dgn elok..

11mo trước

thank you share advice , tu la I memang dah penat cakap baik tak jalan bila buat kasar tarik muka then report to my husb kata I kurang ajar . memang dah buat before this mil I terus layan nak taknak then kata dia nak tolong je nak ringankan beban but tlong tlong benda lain dibuatnya