First pregnancy

Just nak share. Harini first time jumpa dr lps buat upt minggu lepas. At first pergi klinik excited sbb nak tahu perkembangan baby. Anak first kn. Tp dr marah sebab mengandung. Suami pun dipersalahkan sebab tak merancang. A bit down sebab rasa bersalah pregnant waktu covid. Rasa berdosa 😔

11 Các câu trả lời

abaikan puan. saya pun tengah mengandung anak first ni. dr tak marah pun haritu. just nasihat extra stay safe n care dengan diri kita. kalau takde hal penting jgn keluar. beli barang dapur kalau suami boleh settle biar dia je pergi. nurse kk pun pesan. sebab kita risiko tinggi. anak tu reseki. dah memang tertulis kita dikurniakan zuriat waktu ni. lagi anak first kan. semua orang mengharap sis. takpe sis. takpayah fikir. sis jaga makan, jaga kesihatan. jgn skip folic acid dengan vit c ye. 😊

x sepatutnya seorang doc marah sbb awak mengandung. mmg lah time2 covid, tp dah direzekikan waktu skrg. xkan nak minta kita buang pulak anak. takpe awak, awak abaikan je. doc tu bukan tahu situasi awak, tahu nya nak marah nk menghukum je. awak yg penting jaga makan, jaga kesihatan, kurangkan berjumpa jiran2, org2 lain kalau x perlu. ambik vaksin. smoga dipermudahkan urusan awak.

Siapa nama doktor tu? Perempuan/lelaki? Bangsa apa? Sebagai seorang manusia saya tak rasa doktor patut marah jika sis mengandung. Saya dpt result UPT positif doktor gembira siap ucap tahniah. Sis jangan sedih & ambil hati ye. Saya pun dpt anak first. Cuma nanti dh 14-33 minggu jgn lupa ambil vaksin klau belum ambil. Tahniah sis. :)

ya allah doc jenis apa ya dia tu 😅takpa sis jangan salahkan diri sendiri ya terus brsemangat..saya pun prgnant sec baby,mak saya jelah membebel sebab musim skrng makin teruk kan..percaya pada rezeki tuhan ye dear jangan down yang penting jaga diri ambil vaksin okey

Alhamdulillah..sis pregnant..sis jangan rasa bersalah tau..ini rezeki dari Allah S.W.T. abaikan doktor tu. yang penting sis dengan suami happy. jangan lagi pergi klinik tu kalau boleh. semoga baby dan mommy sihat sentiasa dan dipermudahkan segala urusan. Aamiin

seriouslah dr marah? first time dgr. saya masa pergi check, dr tak mrh pn. malah dr happy je. bile check up di kk pn, smua nurses and doktor baik sgt. entah pape je dr kt klinik awk pegi tuu aiyo

ish doctor apa ni kmi kat kedh hpital full ibu2 nk bsalin xkena marh pn..pelik aih doctor ni nk mnidakkn ktentuan Allah..bettr check up klinik lain ja.klu saya dh bg tazkirah kat doctor tu

Ishh2 apa laa Dr tuu ank first patut dia saran nk wat ape nk mkn ape jaga kandungan ni marah..klau ank ke 2 ke 3 nk marah ok gak laa sbb covid ni..emo gak baca ni😅

Serious la. Mcm pelik je Dr marah. Takkan dia mrh sbb mengandung. Ke dia mrh sbb lain?? maybe leh cerita lebih detail. Baca komen org lain pon xde yg kene mrh.

Sy dah 8 bulan tunggu lps tu rezeki dtg time covid nie.. sy happy gile… ank first… harap xjumpe dr yg marah…

3y trước

sy pun sdh kahwin dh msk 8 bln ...tapi smp skrg takde rezeki lg sis... tahniah sis, happy for u