BABY 2-3 MONTH MINUM SUSU LEBIH 0Z

Nak mintak cadangan mommies kat sini apa perlu buat dengan baby yang baru nak masuk 3month tapi minum susu dengan 6oZ , kalau bawak dia keluar lagilah boleh capai 10oz dia minum . Doktor pakar pon dah pesan bahaya untuk usus baby boleh tersumbat dan jangkitan kuman tapi baby saya ni selagi tak bagi lebih selagi tu mengamuk , dah pujuk macam macam cara tetap bising . Kita dahlah tinggal bilik sewa , risau pulak orang report macam macam .. Sampai sekarang terpaksa bagi dia lebih sebab taknak dia bising . Macam mana nak settlekan dia ya mommiess ?

4 Các câu trả lời

6oz sekali minum ke? jarak berapa jam setiap sesi?

4mo trước

kalau siang setengah jam dia mintak , pastu ada gap dua jam / 3 jam mcm tu sbb dia tido .. kalau malam pukul 10 dia mintak susu banyak , kol 3/4 pagi baru dia bangun mintak lagi