Tips Berpantang Sendiri

Nak minta tips dari ibu ibu yang berpengalaman berpantang sendiri tanpa bantuan orang tua mahupun keluarga. Saya berpantang sendiri tapi dah booking CL selama 7 hari, selebihnya dengan suami. Ada apa apa tips nak share? Sebab taklama dah saya nak meletop 😬 So saya nak prepare apa yang perlu. #firsttimemom #firstbaby

14 Các câu trả lời

ready mental sbb nb amatlah pelik waktu tidur dia & boleh menangis meragam tiba2. & penyusuan tak semudah yg kita baca. byk sgt try & error. support husband amat penting disini. moga semua dipermudahkan.

Sy rse paling penat sbb tak cukup tidur dan baby colic nangis tak nak tidur. Suami kena byk tolong ngan keje rumah. Standby beli buaian/bedung/puting. Tidur byk sikit skrg dan bila CL masih ada.

pastikan rehat&tido yg cukup Tu je nasihat Dr sy klau nk berpantang sendri

sedia diri je