Berpantang sendiri

Nak luah mati mak, nak telan mati bapak... Stress rasa bila smua benda kne buat sendiri... Suami cuti seminggu lebih tp semua saya buat sendiri termasuk masak, sapu minyak n urut sendiri, kemas rumah, jaga anak yg sulung(18bln) n baby(11hri)... Mungkin bg dia sbb sye bersalin normal jdi smua blh buat... Anak masih kuning sllu pergi checkup tp dia klau blh nk hntr naik motor shja... Org lain checkup suami teman... Tp sye sendri... Sye nk luah tp takut x bersyukur.. nk pendam rse stress n beban... Kdg nangis sndrian di dapur...

2 Các câu trả lời

Benda mcm ni nak kena cakap terus terang sis, x yah la bagi hint ke kias ke. Jangan. Diorg sejenis susah nak faham benda yg berkias. Kalau kita tahan makan hati. Baik luahkan. Kat siapa lagi nak luah kalau bukan kt suami sendiri. Dulu pun sy mcm sis jgk, dk x pe la. Nnti diorg paham la. Last2 x paham pun. Nak kena cakap terus terang baru paham. Tu pun belom 100% paham. Cakap je paham, tapi paham yg ntah ke mana. At least cakap luahkan apa yg terbuku dlm hati. Pd sy, baik bergaduh dr pendam sorg2. Sakit jiwa klau pendam sorg. At least bila cakap tu keluar la 5% sakit hati tu😅

Suruh suami tu pergi kerja balik sis. Buat apa cuti kalau isteri kena buat semua benda sendiri. Cakap je terus terang dengan suami. Cakap elok2 luahkan apa yg sis rasa dan nak minta suami tolong. Lelaki ni kadang2 kena cakap dulu. Cakaplah tak boleh naik motor pergi checkup sebab sakit bersalin. Lelaki kalau luka tangan sikit dah sakit apatah lagi si isteri luka bawah tu nak keluarkan anak dia.