NAJIS BAYI 1m

Najis bayi mcm ni normal ke? Fully breastfeed ....

NAJIS BAYI 1m
2 Các câu trả lời

1 month sepatutnya dah bertukar jadi warna kuning . ada tukar2 belah payudara ke saat menyusu ? maksud saya kejap kanan kejap kiri ? kalau ya , Cuba bagi satu bahagian je dulu, kalau kiri, kiri je sampai habis atau sampai dia kenyang. kalau kanan, kanan je sampai kenyang. pemakanan kena jaga ye . sebab effect pada baby. macam saya, saya makan makanan pedas, anak saya yang menyusu akan sakit perut sebab fully breastfeed. kalau still hijau, dia minum banyak foremilk, foremilk tu susu cair yang paling awal di payudara. kalau baby minum tu, sekadar hilang dahaga dia je . kalau dia minum sampai kenyang on 1 side means kiri , kiri sahaja sampai kenyang . kalau kanan, kanan sahaja sampai kenyang. dia akan dapat hindmilk. hindmilk ni susu akhir , warna lebih pekat berbanding foremilk. susu ni function dia untuk kenyangkan baby dan tambah berat baby

1y trước

maksud saya untuk sekali minum tu, bagi belah kanan , kanan je dulu sampai baby kenyang. lepas 2 3 jam , kalau baby nak lagi, bagi belah kiri pulak . kiranya bukanlah kejap kiri berapa min, pastu kanan berapa min . bagi sampai baby kenyang. selalunya 30 - 90 min untuk one side kalau baby minum sampai kenyang. tapi ikut baby jugak

normal. tapi baby awak hanya dapat susu awalan/cair iaitu susu FOREMILK awak sahaja. susu ni hanya dpt menghilangkan dahaga baby awak. nak naik kan berat baby awak, awak kena bagi baby minum susu akhir/pekat awak juga iaitu HINDMILK. https://vt.tiktok.com/ZS8tJG4Cc/ mcm mana nk dapat susu HINDMILK ni. 1) dekatkan jarak penyusuan awak. 2) jangan kerap ubah posisi breast semasa baby menyusu. mean kejap kiri kejap kanan. kena tunggu sampai baby awak lepas sendiri breast awak. bagi baby menyusu 15-20minit utk satu sesi. 3) kalau awak jenis susu byk, awak marmet sedikit susu awalan awak dlm 2min dulu sebelom feeding que baby awak. kemudian baru bg baby directfeed.