SAKIT TERUK TAPI BARU 1cm

Mungkin anak pertama bukaan lambat, saya dah 38week tadi saya sakit sangat sampai menangis perut mengeras lama tapi check bukaan 1cm hospital suruh balik dulu. Saya susah nya pikir rumah jauh dri hospital & taknak susah kn suami ulang alik.. mula2 tahan je taknak gi hospital sbb dah tahu benda ni jadi mcm ni. Tapi tadi paling teruk 😔 ni bila dah nangis perut getting better. Tapi perut kerap mengeras & rasa sengugut sikit. Penat pujuk baby keluar harini. Ada kemungkinan ke esok saya kena pergi hospital balik utk check bukaan?

5 Các câu trả lời

Saya pun mcm awak. Isnin ni dah 40 week. Tp tak check bukaan lagi sbb takde tanda turun darah ke atau pecah ketumban. Cuma pernah ada lendir and darah tak cair. Pastu macam awak la perut mengeras, pinggang sakit. Kdang2 rasa senggugut. Celah kelangkang sakit. Tapi pi check up nurse kata tggu ada turun darah atau tanda lain baru pi pac. Hmm Nanti pergi kena balik pulak.

9mo trước

Due sis 9/10 ke?sama la kite..baby masi xnak kluar😅

saya hari ni 39w3d x ada apa² tanda lagi tapi pinggang,punggung,peha,lutut dan kaki sakit² bby pulk asyik mengeras je tapi boleh tahan lagi.due saya 11/10 kalau x besalin lagi kena pulk g klinik untuk scan harap sangat dapat besalin sebelum tarikh due 😔

Pergerakan baby ok tak.. Kalau baby makin kurang gerak, cepat2 g hospital.. Kalau saya, dah ada kuar tanda seperti keluar darah, pecah air ketuban baru pergi ke hospital.. Saya doakan mama@ibu yg bakal bersalin akan dipermudahkan urusan bersalin nti..

Simptom awak sama dengan saya , saya 39week harini . Perut mengeras & rasa senggugut tapi tadi pergi hospital bukaan baru 1cm kena balik dulu

9mo trước

Semoga kita dipermudahkan, baby taknak keluar lagi tuu

Kdg perut mengeras mmg sakit..tp kalau contraction lg sakit mmg pgg handphone pun fikir 2-3 kali

9mo trước

Saya sampai tahap tak boleh jalan nak kencing, sakit sangat perut terus gi hospital sekali 1cm mungkin kecewa terus perut elok hahahahhaha