Berapa lama tempoh berpantang selepas cuci rahim? Bila waktu bole bersama?

Hi mumy smua, harini hari ke 6 sy berpantang setelah kandungan digugurkan atas nasihat Pakar , Alhamdulillah process cuci rahim(Dnc) tidak lah seteruk yg sy baca di medsoc smpai diri sndri rasa takut, tpi ini jugak stu pengalaman yg sy tkkn lupakan smpai bila², Dr n nurse yg merwat sy di hospital kerajaan pun baik² smua nya, tk rsa stress pun bila duduk hospital, tapi sy nk juga tnya mumy yg pernah cuci rahim mcm sy , mumy berpantang smpai bila ya sebaik ya? Dan bila waktu boleh bersama? Terima kasih#ingintahu #bantujawab #bantusharing

1 Trả lời

usually lps gugur ni disarankan jarakkan kehamilan 3-6 bulan...utk pstikan rahim btul2 dh recover and hormon awk kembali normal. for me nk bsama tu sy tunggu my period comes dlu...dkt situ awk blh track.