First baby, miscarriage history

Hi mums ! I’m 5 weeks pregnant again. Haritu miscarriage. Now im abit nervous on what to do. Any tips atau suggestion? Should I consult pakar and if you have any recommendations gynea di KL/Sgor #1sttimemom #firstmom

4 Các câu trả lời

Saya sama macam sis. Pengalaman saya, saya gugur 2 kali. 1. Molar Pregnancy 2. Baby takde heartbeat bila scan at 9weeks padahal masa first scan at 7weeks baby ada heartbeat. Now saya pregnant kali ke 3. Alhamdullilah sekarang dah 23weeks 🥹 Kalau awak rasa awak perlukan bantuan, pergi ke klinik, buat check up. Macam saya dulu lepas gugur kali ke dua saya buat Gynae Scan. Saya buat Pap Smear. Saya pun jarakkan pregnancy kedua dulu dalam setahun lebih. Banyakkan kagel exercise untuk kuatkan tulang pelvic. Bila dab pregnant, go to consult dengan doc, bagitahu history of miscarriage. Selalu diaorang akan bagi ubat kuat rahim sama ada cucuk atau makan. If dapat pill, jangan skip makan. Banyakkan bedrest. Jangan buat kerja berat. Jangan banyak berdiri lama. Mintak support dekat suami. Itu yang penting! Tahniah sis! Semoga dipermudahkan! ♥️

4mo trước

Thank you sgt mummy. Alhamdulillah so happy for u. ❤️ Memberi saya harapan jugak. Kita doakan sama sama ya

boleh pergi klinik siti atau klinik anda sbb diorg ade gynae. kalo mampu lagi boleh ke kpj. bgthu pgalaman u, gugur sbb ape sblm ni so that diorg boleh suggest ubat kuat rahim and plan yr pregnancy journey.

4mo trước

Thank you so much. Okay baik. Saya dah schedule dah check up dekat SJMC dgn Dr Siti Zaliha Zainal. Hopefully dia boleh bantu. Dulu saya had bad experience miscarriage dekat KPJ Damansara. Bleeding teruk masa D&C hilang 1.5 ltr. Nak try cari better doctor.

Klu pernah gugur then pregnant lg slalunya doctor akan bgi ubat kuat rahim tp depends juga dgn keadaan org tu. Byk bedrest & segera jumpa doctor

4mo trước

Thank u so much mummy for your kind advice. Okay baik insyallah.

Klinik Al-Eilaaj Dr Izzat

4mo trước

betul..klinik al-eilaaj.Dr Izzat sgt bagus dan membantu.