Nt scan wajib ke mummys?

Hi mummyss, nak tanya minggu ke berapa kena buat nt scan ye? Dan wajib ke untuk buat nt scan? Di kk dr akan buat tak nt scan tu? Banyak pula soalan huhu #First_Baby #ingintahu

3 Các câu trả lời

11-13w6d. Lepas dari weeks ni, dah tak boleh scan sbb cecair belakang tengkuk baby dah jadi kulit. Nanti tak dapat detect. I baru buat kelmarin dkt sonobee. Alhamdulillah baby normal 💕

2t trước

Saya tak pasti. Sono tu tanya bila edd, saya just bgtahu edd yang ada dkt buku pink. Buku pink ikut tarikh last period kan 😄

Tak wajib, tapi buat juga klau mampu(kat aurora rm99). Klau baby ada apax2 abnormalities boleh la kita start prepare mentally dan kumpul duit untuk kosx2 akan datang selepas baby keluar.

3t trước

Ok baik sis. Terima kasih atas infonya 🥹

11-14w, tak wajib tp kalau berkemampuan boleh je. Nope dr kk takkan buat scan2 yg detail camni unless ada case yg dia suruh rujuk pakar so scan tu akan dibuat di hospital

3t trước

Ooo ok baik sis. Terima kasih banyaakk atas infonya.