Perjalanan jauh dlm kandungan masih baru

Mummy2 semua nk tnya laa..klo kandungan masih baru2 lg nk masuk 2 bln..blh ke klo naik kereta dgn perjalanan yg jauh..ad side effect x?#1stimemom

2 Các câu trả lời

boleh je.. 1st pastikan keadaan kesihatan puan ok..mksd sy,puan xde mslh2 mcm bleeding ke..drh rendh ke..apa ke..boleh je ty doc time check up tu...so bila fit utk travel..boleh je..insyaAllah...sy dr 1st trimester sampai 28w..mmg slalu travel selangor-kedah..every weekend...kdg2 drive sorg2...kdg2 naik ets...kalau drive..make sure slalu berhenti utk rehat skjap.. myk, bntal utk support blkg, & mkanan jgn lupa.. sbb cpt penat & lapar.. 😊

boleh. saya pernah drive balik kg dari KL ke kedah sendiri masa trimester pertama. cumanya Pn kena bnyakkan berhenti di rnr sebb xselesa duduk dalam kereta trlampau lama. buat regangan badan sedikit semasa berehat di rnr. ready jugak minyak angin atau bantal untuk tidur takut mual, muntah dn sebagainya.