Kandungan tak menjadi, ada tak petua turun sendiri?

Hi mummy smua, setelah appointment dgn pakar, sy disahkan utk digugurkan dan cuci rahim 16/07 ini, sbb kandungan tak menjadi, and kantung bayi sy jdik crumphy seperti gamba yg sy share (dr bgtau), ada ke tips turun kan sendiri? Sblum sy serah diri ke hospital, sy takut n menangis je lepas Dr sahkan kandungan sy tak menjadi, misi pujuk lagi sy bejurai air mata.. Sy redho bukan rezeki sy kalini.. Doakan sy ya mumy smua.. #kandungantakjadi #Tipsturunsendiri #SeriusTanya

Kandungan tak menjadi, ada tak petua turun sendiri?
13 Các câu trả lời

saya baru shj keguguran minggu Lps.. waktu Tu sy Ada spotting dark brown,, pergi hospital Dr sahkan bayi sy dah takde heartbeat.. Dr bgi pilihan Sama Ada nak cuci terus atau tunggu 2 minggu.. sy waktu ni Masih berharap tapi dlm masa Sama redha.. sy Minta tunggu 2 minggu kalau rezeki baby ade heartbeat.. sy balik rumah, and esoknya dah start bleeding.. dlm pukul 2.30 ptg sy dah start sakit mcm senggugut tapi on off.. sy pujuk sambil usap Perut (takpela klau Kamu nak keluar, keluarlah anak .. bonda redha).. sy baring panggil suami dah Minta maaf pada suami, Minta suami redha Sama.. suami pun alhamdulillah main peranan yg baik.. pukul 4 ptg sy sakit lagi mcm senggugut tapi lebih kuat.. sy Tunduk macam sujud Tu (Ada org bgi tips utk mudah turun).. Sujud lebih kurang dlm 2 minit & ulang 3-4 Kali.. pukul 6.30 ptg sakit makin kuat and sy pergi tandas ready nak Mandi.. pesanan sy elakkan buang air dekat bowl toilet ,, sbb klau bayi Tu turun Kena bawak ke hospital.. jadi mcm sy mmg start pregnant sy buang air kecil dekat lantai bawah (toilet)...kecuali buang air besar.. and bayi nak turun Tu pun feel dia Rasa mcm kite nak buang air besar jgk tau.. waktu baby nak turun Tu sy mencangkung Dan pujuk dgn ayat yg Sama (keluarlah anak, bonda redha.. tolong mudahkan Bonda).. elok je sy ckp camtu plup Ada ketulan daging jatuh.. sy bangun nak panggil husb , sy nak berdiri plup jatuh kantung dia.. sebelum jatuh memang sakit sangat sampai menggigil pegang dinding.. bila dah keluar Tu sakit Tu Ada tapi tak sekuat sebelum keluar.. bawak kantung & ketulan Tu ke emergency hospital and scan Dr sahkan Rahim sy dah kosong.. cuci sikit je utk buang Darah2 beku.. alhamdulillah dipermudahkan.. sy yakin dgn rezeki Allah.. in syaa allah Allah nak bgi yg terbaik.. puan boleh Cuba utk pujuk & usap Perut.. dlm masa Sama lapangkan dada & redha.. sy Masih tgh lapantang lagi hehehe.. semoga dipermudahkan segala urusan puan ye..

2mo trước

ya betul... redha bukan dibibir shj, tapi redha dari hati...in Shaa Allah mudah mudahan Allah permudahkan...yakin dgn rezeki Dan perancangan Allah.. salam takziah juga buat sis

saya pun pernah alami, baby nak masuk 4 bulan. pergi check up macam biasa, doctor kata heartbeat baby dah tak ada. macam tak caye, pastu doctor kk terus refer ke hospital. doctor scan, betul tak ada. malam tu jugak lepas maghrib kena warded sbb doctor nk induce awal pagi, 7am. dua kali induce, baby keluar sendiri jam 2pm. alhamdulillah selepas 3 bulan berpantang, terus dapat rezeki lagi. sekarang ank saya dah 4 bulan. insya Allah setiap yg berlaku ada hikmahnya.

2mo trước

Terima ksih sis, InshaAllah sy redha bukan rezeki sy kalini.. Sy cuba pujuk dia kluar jugak selain mkn bnde yg dilarang mkn mse pregnant.. Tpi rahim kuat sgt agak ye tk kluar lgsung ape2😂🤣

saya bru je gugur pg td. janin keluar sendiri. smlm doc da ckp da uri dah lekang skit, isnin nk d&c. so mlm td sy sja ja nk happy2 kan hati, sy mkn durian bnyk2. tau2 bgun tdor sy mild cramp kt perut dlm stgh jam cmtu. pastu rse nk buang air besar, tau klua darah mcm air paip tu. tau2 lega dah. sy curios btul ke da gugur, sy ambil darah dlm toilet bowl tu, and ya mmg da kluar habis. alhamdulillah

2mo trước

Wah mudahnyanya, sy smlm pun mintak suami durian, kitorg makan 3 biji jugaklah laki bini, niat hati kot la kluar sndri tapi tak huhu, hrini iktiar minum air gas then buat keje cangkung ², btw takziah sis moga ada rezeki lagi utk kita bdua ya

sbar...insyaallah allah uji awk skrang sbb Allah nk bgi yg trbaik untk awk...rezeki allah kta xthu..mna tau lpas ni lgi mdah awk mgandung..sbar ye...slalu sya dgar lpas ggur mdah untuk lekat...smoga ada rezeki awk nnti..

2mo trước

saya besa ggur hri tu.. sblm doc cuci dia akn msok ubt dlu.. klau x trun jgk bru la doc akn cuci.. sbb sya ggur hri tu sbb trun drah kndungan 5mnggu..

brp mggu sis? sy sblm ni gugur mkn nenas.. tghr mkn, ptg-mghrb da trun sndr.. sbb nk elakkan dnc haha alhamdulillah menjadi kt sy.. katenye kne mkn nenas yg masam2 sikit

2mo trước

Sy 12 minggu sis, okey nnt sy iktiar cri nenas pulk ye, sy dh try air gas, Jln cangkung smua tk jln 🤣😂 bt lenguh kaki je

sabar sis sy pun pernah alami 12w start bleeding 13w turun sendiri sy banyakkan berjalan. duduk cangkung. sy doakan sis dipermudahkan segala urusan. amiinn❤️

2mo trước

Itula, sy iktiar jugak buat keje berat mop mop umah ke, Jalan cangkung sikit hahaha

Cuba sis urut. Sy thun lps gugur 13week. Kandungan tk jadi. Bleading non stop. Last2 urut 3hari trus turun.

Ada kwn saya turun sendiri.. peg hospital utk double check da turun habis ke belum..

2mo trước

Itula harap turun sndiri, sy iktiar jugak mkn bnde yg org pregnant tkbolr mkn

Sis ade alahan pape x mase pragnant ni ? Kalau ikotkan usia kandungan bape week ?

2mo trước

Maaf bru prsan komen ni, sy tau pregnant lepas 1 bulan miss period, cek upt saja², sy mula ada mual je tapi tkde morning sickness teruk seperti digambarkan.. Cuma loya loya biasa je, ikutkan kandungan sy skrg sptutnya 12 week, tpi cek sz kantung tu 8 week je

sama saya kndungan xjadi mgu dpn 12w 17hb ni cuci..skg mmg trun drh ketul likat

2mo trước

smlm checkup masih ad kntung tp drh lemdir tu klur ikot air kncing.mgu dpn scan lagi.sy pon tkot cuci jgk tp klo xtrun nk x nk kne cuci jgk tu