Spoting. Size kantung lari

Assalamualaikum.. Mohon share, Lmp sy adalah 15/4. Upt ni sy buat pada 24/5. Kalau ikt kan mmg selari dgn lmp sy. Pd 5/6, spttnya sy 7 week, ad keluar spoting skit tak bnyk, sy terus bjmpa dgn pakar og. Pakar scan tvs dan di dapati saiz kantung kecil 3-4 week dari saiz sbnr. Doc pakar bpendapat, mgkin ovulasi sy lmbt di sbb kan period sy tak teratur dan minta sy scan smula 2 mggu lg. Doc bekalkan sy duphaston utk kuatkan rahim. Ada tak ibu2 yg berpengalaman. Sy harap sgt bby sy blh survive 🥹

Spoting. Size kantung lari
7 Các câu trả lời

sy pn skrg 7w sis. mse scan ari tu 5w. doc ckp kantung sy kecik mcm 3-4wks. tp lps tu sg gi scan kt klinik lain.. (sbb sy first time so nervous ble dgr gtu) then doc tu ckp normal. awl2 kandungan mmg xleh prcye sgt kt size kantung. ikut LMP je. nti baby dh ad then bru ikut ukuran baby tu.

klau period tak regular . memang normal akan lari beberapa mggu . macam sy last period 1/2 . tp td scan tvs , baru 6minggu . so dokter ckp mybe sy subur dalam bulan 4 mcm tu . 2mggu lg dtg scan utk tgok ada heartbeat atau tak .

ramai je sis tarikh lmp lari dari scanning ... normally seminggu ke 2minggu tu kira okay lah .. kalau lari lebih dari 3weeks memang kena pantau ... apepun semoga baik2 aje ye .. inshaAllah takde ape2 .. kecik lagi tu

Betul, irregular period tak boleh ikut LMP untuk tahu gestational age. Kena ikut scan yang tepat. Awak follow saja advice doktor. InshaAllah semoga baik2 saja.

sy bru blik scan tvs n ultrasound...ikut kan daa 8week..tpi tdi scan kantung 6week..n xnmpak janin lagi..2 mggu lagi dtg scan balik.

teruskan je mkn duphaston. sy pun sama irregular period. sepatunya ikut lmo dh 9w tpi scan bru 7w. dtg lgi 2minggu baru nmpk baby..

semoga baik2 saja