susu badan

hi mummy smua. nak tanya lah. sya breastfeed tp mcm dah x byk susu bdan. ada memang ada tp sikit sgt. susah bby nak kenyang. boleh ke susu badan kita ne meriah smula ya? mcmana nak bagi meriah balik? sya asyik fkir susu badan habis, smpai benda tu effect pula dgn sya skrg. tlg sya mommy :(

6 Các câu trả lời

First jgn stress, klau stress nnt susu tak keluar walaupon susu ade. Kedua, betulkn niat. Ingat kn balik kenapa nk bg susu badan kt anak. Sb nk anak sihat. Niat baik2 insyAllah hati tenang san semangat tu dtg balik. Keep offer kt baby untuk naikkn demand. Bile demand naik insyaAllah susu akn slow2 naik. Guna pump x? Klau guna bagus jgk, blh naikkn demand. Jgn lupa minum susu, mkn snack2 berkhasiat dan elakkn kaffien. Gud luck! 😄

boleh jugak buat power pumping. apa2pun kena selalu pump. minum air banyak. dan sentiasa positif .InsyaAllah dipermudahkab semua

Mommy kerapkan pump, minum air byk...mkn milk booster pn boleh...

Kena selalu positive okay. Inshaallah rezeki susu ada tak putus.

Keep pumping and feeding! It's a supply and demand principle

Minum horlick