Tidak Dengar Degupan Jantung Usia kandungan 23Minggu

Hi mummy semua..ade tak yg alami yg sama mcm sy bila cek degupan jantung bayi menggunakan doppler tp tak dengar?..skang dh 23minggu..nurse dkt kk cek tak dpt detect..die kate bby kecil lg tu tak dgr jelas sgt..tp bby rase gerak2 dah #ingintahu ..#bantusharing

7 Các câu trả lời

Saya 22 weeks haritu, guna doppler tu tak dapat dengar gak, dia cuba cuba lagi baru dengar .. mungkin posisi baby kot, dan doppler tu mungkin lama punya kan. Entahlah. Tapi dengar pon kan sayup je 😂. Padahal baru detail scan semua okey alhamdulillah. In shaa Allah baik baik sahaja tu.

2y trước

smela nurse tekan2 kuat jgk.bile die gerak tu barula ase sng hati sikit.

sy 23w kadang dpt dengar n kadang tak...baby pandai lari2 tmpt kedudukan...bila nurse kacau,tekan2 perut sy,baru boleh dengar degupan jantung dia tp tu pun baby marah,siap melawan lg(menendang) masa nurse letak atas perut alat pendengar jantung baby tu😂😂

2y trước

yaa...begitu la dgn baby sy🤭

sya hritu 24w guna pown masih x dpt dgr.. tpi 3 hri lps dh 25w alhamdulilah dh dpt dgr.. kdg2 yg x dpt dgr tu sbb posisi baby. sblum awk pegi klinik., awk ambik srapan x? klau belum srapan.. itupun main peranan jgk sbb bby x aktif (nurse sya yg ckp)..

2y trước

sarapan dlm kul 8 lebih..g klinik kul 11😂.lps balik klinik mkn tgh hri baring kejap,kemain bergolek die kt dlm🤭.trus rase lega bila die aktif..tula maybe posisi die kot jd tak dpt dgr

same le .. sye pun susah dgr wlaupun 24mggu .. sbb perut tebal .. stiap kli check mstt kne scan .. baby kuat tido .. aritu 26mggu hahh bru dgr .. tu pun sayup2 lee .. tu pun sye makan roti coklat dlu .. bg dye bgun hahah ..

Eh macam tak logik pulak 23w tapi tak dgr lg jantung. Saya 18 mimggu haritu lg kuat dah. Mybe posisi bayi tu yg tak dpt detect. Bukan sebab kcik

2y trước

itula.risau jgk cuma brase sdp hti bby aktif bergerak.nk try g swasta pulak.

Nurse x panggil dktr ke utk scan? Slalu 23w dh blh dgr.

2y trước

takde jumpa dokter.lgpun bru lps scan 2minggu lepas mse 20w..ok je scan nmpak jantung die degup..nurse cume tnye gerak or tak.mybe sbb bby gerak tu tak jmpe doc kot.

guna scan lebih senang