Help mummy!

Mummy semuaaaaaaaa 😭😭😭😭😭 ade tak yg sama macam saya? Kiraan dari last period tak sama dgn size baby?? Sepatotnya doc cakap saya dh 9minggu but bila scan baru 6minggu je 😭😭😭 susahnya hati 😭😭

13 Các câu trả lời

tak payah risau puan sbb nurse or Dr kira last period bukan bila iya dicipta😊.. saya dulu pun mcm tu juga kalau ikut kiraan Last period 13 minggu tpi bila scan 10 minggu.. edd pun bertukar2 ikut kiraan last period 6/8, scan 3/8, second scan 12/8 last2 bersalin 31/7 ( 39 minggu 5hri) awal dri due date.. mungkin baby tak sabar.. apa2 pun puan jgn fikir yg bukan2.. bnyakkn berehat dn jga diri.. semoga dipermudahkan spnjng kehamilan 🤗

3y trước

Oh yeke puan 😭😭 lega sikit saya dengar. Harap harap kandungan saya ni baik sihat je la, selalu berdoa 🤲🏻😭 thanks ya puan 🥲

pengalaman Saya tahun lepas mengandung,kandungan ikot last period 8minggu,tp scan kandungan 6mgu..doktr ckp baby tak membesar..doktr bg tempoh seminggu dtg scan,tp dua hari lepas tu,keluar darah,lpstu pergi scan,doktr bgthu tnda nak gugur...lpstu esknya kluar drah dari coklat kepada darah Segar mcm period, sakit nyeri perut mcm nak period,amik Masa Dua Hari smpai lah keluar sendri kantung baby..keguguran🥺

Hai sis, normal tu. Saya dulu sepatutnya 8w3d tapi saiz 6w4d. Lagipun dikira start period. Nak risau apa. Betul lah tu. Kita period, kita bersama suami lagi. Kita pun tak tahu bila dia tercipta. Bila baby dh besar akan dapat EED yg lebih tepat.

3y trước

Oh okay faham, lega sikit bila awak cakap mcmni. Semoga baik baik je anak ibu ni. Amin 🤲🏻 take care ye sis

Sy period tak teratur. Edd pun tak berapa nak betul. Ada doc cakap 21/10 ada yg cakap 02/11 berbeza tu semuanya sebab period sy. Now sy 22weeks. Pi detail scan, 24weeks. Risau juga dah la first baby

3y trước

Allah hai mcmtu pulak ke sis 😞 sama lah saya pun sis anak pertama ni. Period saya every month dtg tp date lain lain, kejap hujung bulan kejap tgah bulan 😭 Semoga baby kita sihat sihat 🤲🏻 Saya nak pi check lg esok kat klinik lain pulak..

same mcm sya kalau di ikut kan last period 12/2/2021 due sy 13/11/2021 , tapi scan baby terus keluar due 28/11/2021 jauh lari nye 😅 so doc sruh ikut dua2 tarikh tu

Saya pun tengah lalui mcmtu sekarang kalau ikut period patutnya 10w tapi bila scan baru 7w. Boleh tahu condition baby sis sekarang mcm mana? Sbb risau jugaa ni

sama lah.. sepatut da 8 minggu, tp bila scan 5 minggu. susah hati jangan cakaplahh..tp fikir positif je, inshaaAllah ada rezeki kita. doc suruh dtg lg 2 minggu...

3y trước

Allah yeke sis 😭😭 Semoga Allah pelihara kandungan kita sebaik baiknya, bentukkan kandungan kita ni sesempurnanya amin 🤲🏻 sis pegi check doc ye, jgn tggu..

sy pn last haid tk sama dgn usia kandugan, period memang jenis panjang lambt seminggu dua. okey je tkde masalh so far kandugan.

3y trước

yes, don't worry kadang scan private pn dia ukur size baby n berat and boleh lain2 due date. ikut je kk punya due date. sy pantau scan kt private untuk tgo heart beat n pembesaran...kurang sikit risau.

Hi sis..jangan risau..saya last period 11/3 tapi kandungan saya scan 12mnggu sekarang ni 6/7..kita doa yg baik2 ya☺️🥰

3y trước

Oh yeke sis, hm okay, semoga kandungan kita dipelihara Allah dan membesar dgn sihat dan baik kan sis amin 🤲🏻 take care ye sis 😘

saya pun mcm tu jgk msa tau mngndung . sya kira 11w . tpy bila scan bru 8w . think positif hrp kndungn sis okey😊