Susu untuk ibu hamil

Hi mummy semua, saya baru pregnant around 10 weeks. Sekarang tgh mnum susu anmum. Pernah baca ade org bgtau tak sesuai sbb gula byk, baby jadi besar, n berat kita akan naik. Betul ke ye? Ade any suggestion tak susu ape yg sesuai memandangkan sy tubuh kecil. Thanks

43 Các câu trả lời

1st baby and 1st time try enfamama, harga memang cantik laa 😂, tapi sebab husband belanja kita on jee... Rasa dia not bad laa, sebab perisa coklat,. Tak boleh nak telan susu putih..

sya pon pernh minum anmum tpi memg betoi berat koi naik lepas pi timbg kt kk😂😂...lpas tu sya stop anmum tukaq susu nespray baru ok...lgipon anmum bleyh than hrga hehehe

Kalau ibu bukan ada kencing manis dlm mengandung tak pe.. Kalau yg ada Gdm tu yang perlu awasi... Sy ade gdm tak ambil susu mengandung.. Mostly susu mengandung mmg lebih gula..

Memang tak sesuai sis. Kalau doc & nurse tahu, mereka akan suruh stop minum. Walaupun tertulis kat paket susu (kurang manis/kurang gula/dsb) kandungan gula tetap tinggi

Kena tengok mummy punya diet. Kalau diet complete, susu biasa pun ok je. Kalau diet tak complete nutrition, susu ibu mengandung boleh close nutrition gap tu. 🙂

Ikut body masing².. Saya mmg doc suruh stop sbb berat naik mendadak.. So skrg pregy anak ke 3 saya tak minum susu.. Sy mkn ubt klinik dan supliment je

ok je anmum ...tapi ibu lah kena jaga makan minum sebenarnya jgn manis2 ya...kandungan gula disebabkn ibu tidak jaga permakan...so hati2 ya

Serius ker susu anmum bole menyebabkan kita ada kencing manis time pregnant??🤔 Kalo gitu, bole x digantikan dgn air milo???

5y trước

Alright sis ☺

Sy mnum anmum n sy ade kencing manis time mengandung.kena serah diri awal sbb takut baby besar. Tengok2 bila keluar 2.3kg je..

mnhm fresh milk pun dah ok.. sy mnum fresh milk dutch lady. xrasa susu pun. segar je... xyah risau gula