selepas habis vaksin di kk

hi mummy semua... mummy stop bawak anak pergi kk waktu umur berapa ye? lepas habis vaksin atau macam mana??? Mohon perjelasan.. sbb ade yg kata lepas hbis vaksin tak payah dtg dah, takde buat ape dah.. timbang berat and tanye perkembangan je... ape pendapat mummy semua????

4 Các câu trả lời

bergantung kpd kk tempat sis bawa anak buat check up. kalau kk area sy,last bawa anak ke kk utk buat pemeriksaan umur 6 tahun. nanti masuk tahun 1 sambung di sekolah. kalau tak nak dtg klinik memang nurse akan whatsapp suruh dtg utk complete buku klinik anak sampai 6 tahun. kalau kk d kampung sy pula,boleh inform nurse bawa anak sampai habis vaksin sja.

2y trước

oh yeke? baik2 nanti saya tgok kk tempat saya nie macam mana🙂 tq sis

Hai. Kalau check up kk lepas vaksin start 3 tahun dah tak kerap sangat. Cuma check perkembangan dia boleh bercakap, dah potty train ke. So nanti sambung sampai 6 tahun. Tu je setahu saya.

sy baru g kk td..utk timbang ank umo 1 tahun 9 bulan..kena refer doc pulak sbb ank obes 16kg lbh..pastu bln 2 pn kne g kk jgk Mase umo 2 tahun

depends pd kk