pengalaman morning sickness

Hi mummy semua, jom share pengalaman "morning sickness" mummy2 semua dan berapa lama "morning sickness" mummy2.. ???

55 Các câu trả lời

Saya x ada alahan cuma kerap lapar 3jm skli mkn klu lmbt sikit mual2 dtg Dan pedih ulu hati tula sa sentiasa mkn tpi masalah dia lepas mkn x boleh nk bernafas kena tarik panjang2 huhu now 9weeks 😓😓

5y trước

same too

Saya skrg alah teruk..perut lapar..bila dh makan pastu mula rsa meloya dan muntah. Bdan pn jd xdak tenaga..baring je atas katil..tgok tv pn jd pening..pastu nangis bila dh xlarat sngt..skrg 6weeks.

5y trước

sma la kita kak

start 6w sampai selamat bersalin hahahha. kerja masuk air je kat hospt/ kk. dahsyat tp alhamdulillah bila anak lahir, Allah rezekikan anak yg baik. syukur susah2 dahulu, senang kemudian.

Sy start morning sickness masa 8w..hmpir 2 bulan jgk...xde sleea mkn..pening tiap hari muntah 2 3 hari skali...tp kalau dah muntah sehari 5 kali...n loss weight 2kg..

morning sickness i pling terok pun kuat sgt nak muntah. lps mkn je trus klua blik smua then lapar blik, then sy pun craving nak yg manis" and pedas" je . 😅

5y trước

Sy nasi xboleh masuk... pahit2 n masam2 laju je.. klu manis pedas jd pedih ulu hati.. hihihi.. mcm2 kn org mgndung ni..

Saya 4 bulan pertama mmg teruk morning sickness, muntah2.. Turun berat almost 6kg. Sampai kena warded masuk air 6 bottles.. Alhamdulillah skrg da okay.. Hehe

Sy skrg dh 12 week, still xhilang lg.. Morning sickness sy xd teruk sgt.. Cuma selalu loya dan kurang selera mkn.. Tp blh thn jgk hadap ni hari2 😂

Sy start drpd 9w smpai 12w je ☺️ syukur alhamdulillah kjp je rse tu.. tp klu rse nk muntah tu better mkn sikit.. jgn biar kosong.. ☺️

Morning sickness smp 16weeks.. X boleh bau makanan lgsg... Mnum air pn keluar balik..smp berat turun 10kg..masuk 4bln alhamdulillah da ok...

Ms sy 2 Bulan,bukan morning ja,sampai ke mlm nak muntah,sy Lost weight sampai 9kg,but now ok dah boleh mkn ,kandungan skrg Dan 21 week's..