pengalaman morning sickness

Hi mummy semua, jom share pengalaman "morning sickness" mummy2 semua dan berapa lama "morning sickness" mummy2.. ???

55 Các câu trả lời

Start dr awal2 tau pregnant 5weeks dh start teruk baring je dr pg sampai ptg. Bgn je muntah. Pastu bau makanan je muntah. Makan lagi lah muntah. Boleh telan biskut dgn buah je.. dan sampai skrg dh 12weeks masih sama..masih belum mampu telan nasi.. harap xlama lg ok dh morning sickness saya ni.. doakan ye..

Skrg sya dah 14weeks. Morning sickness dtg setiap jam. Erm malam pun ye. Subuh pun ye. Tgh tido pun ye. Mual sepanjang masa. Sya start mual dri 4week. Tak boleh makan nasi lgsg. Sepanjang preggy sya mampu makan buah2 je. Anggur hitam ceri aprikot dgn kurma cina. Seksanya Tuhan je tahu. doakan sya kuat.

5y trước

Semoga sis kuat ya

Sye mule2 xtau pregnant, xde alahan, bipe dh cek n sah pregnant trok mabuk smpai tahap kne thn wad, sbb air kering dlm bdn, sbb asyik mntah je, n xmkn xmnm, smpai pregnant msk 5bln pn still ade lg alahannye😅skrg dh 7bln lbh krg skit alahan tu, tp slera mkn krg blik..

3bulan pertama memang agak teruk morning sickness saya. Alhamdulillah lepas 3bulan hilang. Tapi tak, meleset sama sekali. Masuk 5bulan datang balik, kalini lagi teruk siap bau durian tak boleh bau. Kusangka panas hingga ke petang rupanya hujan di tenghari. Huhu

aruond 3 month pertama jugak morning sickness i.. anak first n second tak rasa.. tapi anak first n second tahu2 pregnant je dah 20 week +.. yg ketiga ni bila dapat tau pregnant masa awal2 around 5 week tu terus dapat morning sickness tu.. agaknya takleh tau awal kot 🤣

5y trước

Agakny..

Morning sickness sy till 4 months.. Sgt teruk hingga kena warded..sbb xboleh makan or minum apa2 langsung dan berat turun 5Kg... Huhu Alhamdulillah skrg dah okay dan dah masuk 6 bulan.. Cuma rasa betapa susahnya nak melahirkan seorang anak.. I love my mom..hehe

5y trước

Smpai warded teruk jgk ye.. sy stkt ni pening2 muntah2 je.. mkn pon memilih jgk..hihihi

Sy skrg 13week xlaratnyeee.. Tekak loya, mlm muntah, lpstu tekak rsa kering sgt.. Bau nasi tgh msk xboleh, bau bwg lg xboleh. Asap2 sume adoii 😭😭 klo xsuke tu terus tegur. Dlu xcmtu pon.. Pembawakan sungguh huhu 😥😥

Sekarang dh 11w..makin dasyat pulak morning sickness tu..kalau hari bekerja kuatkanla fizikal mental pg kerja..kalau cuti mmg melepek atas katil xbermaya..pelik jugak mai manalah kekuatan nak pergi keje tu walaupun xlarat..huhu

3 bulan first mmg truk... Mkn mnum mnth wlaupun sikit... Last2 admit.. Dehydration... Tmbh air 4 botol.. Alhamdulillah skrng 4 bln dah makin OK... Wlaupun kdng2 2 ada jgk mnth2 tp xtruk mcm sblm ni 😊😊

Morning sickness saya dari waktu maghrib sampai lah ke malam. Dah 2 bulan dapur tak berasap sbb tak lalu masuk dapur. Selera makan tak ada. Harap2 masuk 2nd trimester hilanglah mual2 ni.