ASYIK NAK SCAN JE 😌

Hi mummy, saya pernah miscarriage. Lepastu saya tgh pregnant 7 minggu skrg. Scan haritu alhamdulillah dah ada heartbeat dan baby pun ok. Cuma saya ada problem, tiap minggu saya nak scan untuk tengok baby. Saya banyak baca benda negatif mcm heartbeat baby tiba tiba takde lah apa semua😭 normal ke? Macam mana nak overcome benda ni ya?

5 Các câu trả lời

faham sbb dh lalui pkara tu. my pov is tak salah utk berjaga2 tapi tak perlu keterlaluan. sbb mostly akn affect pd diri dan kandungan. u happy, bby pun happy and vice versa. nk scan tiap2 minggu, dipersilakan as long as awk ada budget. tapi bg sy lebih baik awk salurkan budget tu kpd keperluan bakal bayi dan diri awk sblm dan slps bsalin (pemakanan sihat, ubatan in case kk xdpt provide). tentang bacaan negative tu..dh boleh delete dari history. cari bacaan yg positive. mcm mana nk handle bby lps bsalin, mcm mana nk bg penyusuan bby secara penuh.. jika awk tiba2 terfikir benda negative, cari suami, luahkan supaya awk tak terbawa2 perasaan tu.

5mo trước

alhamdulillah..jgn simpan apa2 negative thought during pregnancy ya. happy mummy, happy baby. gitu lah.

sy tgh alami.2x gugur..tumpah darah.sakit sgt. berharap prggy lg.. Alhamdulillah..selepas 1y gugur..ada rezeki❤️ kdg² dtg juga perasaan takut..tp sy tetap nak +ve kan diri..kalau kita terlalu stress pn xelok juga.. fikir baik² je.. InshaAllah...jaga diri elok²..elakkan baca benda² -ve..fokus jaga kandungan.

5mo trước

baru lagi.baru 7w je..jauh lagi perjalanan nak tempuh...harap kali ke 3 ni selamat sampai bersalin...kalau ikutkan dah masuk anak ke 4 dah ni🤭

beli doppler. kt shopee byk. cek heartbeat baby bila2 kita nak. bole try bila baby da ada heartbeat. sy x igt mggu ke berapa. sy buat mcm ni supaya sy dgr degupan jantung anak hari2 xyah tggu checkup

4mo trước

sy guna doppler utk cek heartbeat baby 7mgu. memg ada beza dgn heartbeat sy sndri. dia xde la tepat degupan tu tp sekurg2 nya dpt legakan hati yg baby tu ada n jantung dia bdegup. heartbeat sy 90. kdg2 dpt jumpa heartbeat baby 100++. kena pndai cari je

Normal sis bila berlaku keguguran ni, kita cepat rasa trauma. Kalau nak scan 2 minggu sekali, try buat dkt sonobee, sebab situ murah + dapat video scan sekaliii 😬

Always think positive Baca yang positive Percaya pada aturan Allah

5mo trước

InshaAllah, fobia punya pasal kan. Tapi, doa banyak banyak je moga Allah jaga ❤️