Berak berdarah

Hi mummy’s, sape kat sini pernah time pregnant berak berdarah ? Masalah saya sembelit susah sgt nk berak lepastu tadi saya berak keluar sekali dgn darah tapi darah tu bukan dari vagina 🥺 bahaya ke untuk baby mummy semua ? Ada berkaitan dgn keguguran ke ni ? 😭 allah mintak jauh la saya anak first 😢 #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

6 Các câu trả lời

Hari tu masa first trimester sy kene juga . Itu makna nya bdn kita kurang makan sayur dan minum air masak secukup nya . Najis jadi keras dan luka kan saluran kluar najis . Sy amalkan sayur susu dan lebih kan protein . Alhmdulilah lama hilang dah . Pemakanan adalah penting untuk kesihatan si ibu . Sebb skrg kita dah berkongsi nutrisi . Jd awak kene makan lebih benda2 sihat ni . Inshallah bby xkan ada apa2 . Lagi pun bby ddk dlm rahim bukan ddk dlm bontot hehe . Jgn stres2 ikut je tips sy tu

1y trước

Tq ☺️

sy banyak kali dengar nk bersalin nnti lagi teruk sembelit, ada yg sampai buasir. jadi klu skrg dah mula sembelit dan berdarah. kena cepat2 jaga makan. lebihkan sayuran dan air, sebab mknn minuman kte berkongsi dgn baby.

Berak kat bontot, anak tu dalam rahim. Berak berdarah tak akan menybabkan keguguran. Tapi you kena refer dr takut you ada buasir

sis kena minum air yang banyak dan buah buah jangan risau baby sihat je tapi awak pun kena sihat juga kan...🥰

1y trước

Tq ☺️

Saya masa awal pregnant salu jugak macamtu, pasru saya makan buah naga

Kena consult doctor takut buasir