berat naik mendadak 32 week

hi mummy . just nk tanya , normal ke kalau berat naik mendadak sngt ? tak sampai sebulan da naik 2 3 kilo . ada effect apa2 tak dekat baby? saya pulak mkn susah nak control skrg . nak buat tak mkn kang anak masalah pulak dlm perut . camana ye mummy nak control diet ? sayur da mkn semua da mkn tp still berat naik . tp bt masa skrg gdm dgn bp ok .ada cadangan tak ?#firstbaby #bantusharing

1 Trả lời

saya pun pernah sebulan naik sampai 4kg sampai nurse suruh repeat minum air gula . Alhamdulillah takde apa . biasa lah nasihat nurse makan ikut potion nasi sikit lauk sayur banyak takpe . sampai saya stop makan nasi malam just minum susu n biskut saja .