Hello mummy✋🏻✋🏻

Hello mummy ✋🏻nak tnya mummy yg ada pngalaman pregnant..klau kita tahu kita positif..Tapi ada keluar sedikit darah adakah itu membahayakn

9 Các câu trả lời

apa2 sebarang pendarahan time pregnant tlong la pg jumpa dr terus, xyah dgr sgt ckap org duk kata normal apa smua.. mmg ad yg normal, tp lepas dia cek doc ckap normal.. tp klau xpegi lg cek, duk dgr org ckap normal then biar je.. end up keguguran, stiap org lain2.. pndrahan awal kehamilan ni bole jd tnda2 gugur and bole jd darah sbb janin nk menempel kt dinding rahim, kita xbole teka mcm mna keadaan kandungan dlm rahim tu.. cuma dri scan bole tawu

Sy dah cukup dah dgr org cakap normal keluar sedikit darah, masa first pregnancy dulu and belum ada pengalaman Sy pernah keluar darah yg sedikit, tapi sbb ikut org kata normal, keguguran Sy time tu. Gi hospital kena marah dgn dr cakap xrisau pasal kndungan sbb lmbat dtg hospital. Kalau merisaukan better rujuk dgn dr. Sbb nak kata normal, org lain2 normal dia.

3y trước

Bukan nak menakutkan, Tapi mmg Takut bila keluar darah atau lain2 masa pregnant. Rujuk doktor je kalau risau pasal kandungan. It’s okay to worry. Awal kandungan la kena jaga betul2 kan?

entah sy PON begitu kandungan saya 14 minggu ada darah turun sedikit tapi warnanya coklat pudar gitu.. sy dah buat scen bby ok pada kandungan 13 minngu doktor ckp uri dibawah .. tu sahaja dia berhenti skjp ...minggu ke 14 keluar semula.. hummm harap bbaby sy ok ..

bgi sye klau ada kelua drh kne cpt2 g hosptl....sbb pengalaman sye tahun lps sye keguguran.....tahun ni sye mngndung lg nurse ada pesan dkt sye klau ada kua drah jgn tnggu trus ke hosptl ....

better kalau keluar darah terus pergi hospital.Saya xpernah ada pengalaman keluar darah tapi memang da set dalam kepala kalau ada darah walau setitik memang akan terus pergi klinik/hospitap

Sis dh brp weeks, much better rujuk Dr even mmg ad ckp normal, tp klau sy sy lebih lega bila checkup n dapatkan kepastian dgn Doktor

Rujuk dokter ya puan walaupun sikit..kalau dengar nurse cakap normal, senyum dan cakap takpe sy tetap nak refer doktor..😊

Tidak, ia adalah proses perlekatan, boleh rujuk dr ya!

Rujuk dr ya puan.