Ubat tambah darah. (Zincofer)

Hi mummiess! Nak tanya ada tak sesiapa kat sini bila makan ubat tambah darah waktu pagi rasa nak muntah. Kalau ada cer tolong komen. Nak tau la kenapa rasa mcm tu ek 😔

2 Các câu trả lời

Betul makan waktu pg rasa nak muntah. Tp kalau mkn sebelum nak tido okay je takda masalah nak muntah. Minum dgn air sun Quick tanpa gula Kalau sis tidor pukul 10,ada minum susu jarakkan la dlm 3,4 jam mcmtu. Susu sy minum ptg.

9mo trước

Sunquick oren tu sis. Kalau boleh buat oren jus homemade lagi okay. Iya kalau dah iktiar still ada muntah elok inform nurse. Mcm kk tempat saya memang zincofer je yg ada, nak tak nak telan juga. Cuma tukar waktu mlm, alhamdulillah okay.

Saya🙋🏻‍♀️lepas tu saya cuba pulak tukar makan sebelum tidur. Pun tak boleh jugak. Tetap muntah. Next checkup tu, saya inform nurse. Nurse tukar ke ferrous fumarate (2 biji sekali makan).

10mo trước

I see. Mungkin sebab sis tak muntah. Macam saya makan memang muntah, tu yang kena tukar ubat. 🥲 Awak cuba dulu tips yang mommy lain bagi tu. Mungkin sesuai dengan awak. Good luck💪and you're welcome 😊