Tak nak sangkut gdm

Hi mummies,I nak tanya. Tadi dapat result minum air gula tak cantik paras hidung 7.7...ada tips tak nak bacaan cantik untuk 2nd minum air gula? Harap dapat membantu. Terima kasih. #firstmom #SeriusTanya #bantujawab

1 Trả lời

Amalkan pemakanan no sugar less carbohydrate. Tinggalkan makanan & minuman bergula, bertepung, mihun, kueytiow, mee,, roti, kuih, makanan segera. Makan nasi berlaukkan ikut pinggan suku-suku separuh KKM. Lebihkan serat sayur dan sumber protein. Buah ada fructose (gula) Makan buah kurang fructose : 🍓🫐🥑🍅🍆🥒🥦🥬🫑🌶️. Snek ambil kurang karbohidrat : 🥚🍳🥜, badam, walnut. Jangan ambil supplement/ jus/ jamu tanpa arahan doktor. Kerapkan bersenam sesuai kehamilan. Boleh Ikuti GROUP FB KELAB PESAKIT KENCING MANIS / DIABETES (LCNS & NO SUPPLEMENTS)

2mo trước

Sama