Tak boleh makan zincofer

Hi mummies, saya nak tanya, kalau kkia bagi ubat zincofer tapi tiap kali makan tak sampai 15minit dah muntah balik patut teruskan makan ke tak? Boleh ke nak tukar makan ubat lain tanpa bertanya dengan nurse/doc? Dah try macam-macam tips tapi tak jalan jugak, memang akan terus muntah selepas makan zincofer, next (2nd) appointment ambik darah lagi seminggu. #newmom #firstmom #bantujawab

40 Các câu trả lời

boleh. tp beli sendiri di farmasi nanti waktu appt akn dtg bgtau saja misi yg kita dh tukar ubat. cuma dosage tu kena refer dktr.

6mo trước

maksudnya boleh try makan ubat lain dulu, nanti next appointment baru bagitau nurse/doc ke?

Saya tukar kpd blackmore pregnancy and breastfeeding gold.. alhamdulillah sesuai.. hb pun naik okay maintain 12 ke atas.. dh dua botol consume..

6mo trước

Betul. Sy beli dkt watson.. nurse tahu.. dia cakap habiskan je yg blackmore tu kalau dh habis nk sambung zincofer semula pun boleh

aritu pun saya mcm tu gak..x smpai 5 mnit mesti muntah ..saya ckp mcm tu nurse bg ubat yg 4 serangkai..tu baru elok ...

kalau kakak ipar saya die mula2 pun mkn zincofer..tapi x sesuai selalu muntah..then tukar ngn obimin.. alhamdulillah sesuai..

6mo trước

Obimin rasa macam mana sis? Jarang org suggest brand ni

saya pun makan zinkcofer juga.. saya minum dengan air sejuk dan pati buah delima..Alhamdulillah boleh makan dan tak muntah..

6mo trước

Bestnya tak muntah, saya dah try makan ubat dgn pati delima ni tapi still muntah jugak, mungkin ubat ni tak sesuai dgn saya

sy mkn ubat 4 beradik tu, jd sembelit.. mkn zincofer, pedih ulu hati . cpt lapar dan muntah.. bingung lahh mcmmni..

Saya kalau awal kehamilan pun tkleh telan zincofer. Awak tukar maltofer atau iberet. Nanti bgtahu je nurse next jumpa.

6mo trước

Okay sis terima kasih

muntah kalau bawah 30 minit, memang kena repeat makan. tapi nanti bagitau je nurse awak nak tukar ubat.

6mo trước

maksud sis kena repeat makan? repeat makan ubat ke?

boleh p farmasi beli matofel..kk Susah nk bgi matofel ni .tapi yg ni paling xloya xbusuk xpahit ..

6mo trước

Okay sis terima kasih

Saya minggu pertama gitu. Makan muntah. Pastu makan sblm tido, ok. Huhu. And okey makan smpi skrg.

6mo trước

Saya makan sebelum tido pun tersedar balik sebab nak muntah, nasib baik tak termuntah atas katil je