Hamil 7 minggu rasa gastric

Hi mummies, saya makan mmg slalu ontime tp last saya dinner pukul 7 malam. Boleh share tak ang menu yang mummies makan if tetiba rasa lapar lepas pukuk 8 malam.

2 Các câu trả lời

Antara menu saya - 1 biji epal hijau - Plain Greek yogurt + buah + kekacang - Oat + Greek yogurt - 1 keping roti bakar wholemeal.

6mo trước

Satu lagi tips daripada gynae saya, elakkan daripada tidur lewat. Bila kita tidur lewat, kita akan berlapar. Gynae saya advice at least last makan 2 jam sebelum tidur. Oh ya! The reason saya makan epal hijau sebab ia low GI food. Awak cuba search low GI fruits. Sebab saya ada GDM, mostly saya makan low GI food/fruits.

Sis makan je kalau rasa lapar. Jgn tahan2