Overdue/Serah diri

Hi mummies. Saya dah 39 weeks 5 days. Kalau baby tak keluar ikut due date, 26hb saya kena serah diri and dr akan induce ☹️ Ada ke possibilities untuk bersalin normal kalau kita dah overdue? Risau sangat #ingintahu #bantusharing

23 Các câu trả lời

Jalan dah buka ka sis ? If induce then jalan bukak risiko nak beranak normal tuh tinggi sis. If dah induce tapi jalan still tkbukak berkemungkinan kene czer sis . Sbb biasa dr tknk amek risiko. Dr akan induce sekali dulu if tkde bukak jalan die induce lagi sekali and kalau tkde jalan juga kene emergency czer.

saya pon overdue sbb x rasa sakit apa2. kena tahan wad, 3x induce tak rasa sakit apa2 juga .. last2 doc ckp czer takut baby lemas sbb masa induce doc tolong koyakkan bg ada jalan tp jalan x buka 2cm je dh 2 hari. czer skali baby kluar 4kg .

Boleh wak jgn risau. harap2 awak ade la rasa contraction dlm masa tedekat ni. sy dulu mcm awak jugak risau wktu ank sulung, tp Alhamdulillah baby kua ngam2 40wks. Cuma time tu layan contraction dekat 12jam jugak 😂

Percaya dkt diri sendiri. Jgn stress stress. Kalau serah diri pun belom tentu boleh normal. Ada stgh yg dh induce bnyk kali pun jln xbukak. Positif kan diri je. Semoga urusan bersalin dipermudahkan 🥰

Yes , dengan sy sis ,, kalau baby xnak keluar lagi 25hb nie serah diri , 26 induce .. sy tawakal je semua .. janji ibu dengan baby dua2 selamat .. semoga Allah permudahkan segala urusan kita semua untuk melahirkan

1y trước

in shaa allah semoga allah mudahkan urusan kita untuk bersalin dengan mudahamin. banyak tips dikongsi dekat sini, boleh kita ambil and cuba in shaa allah. Good luck awak!

hari ni due saya 22hb6.. tapi baby masih xda tanda2 nak keluar lagi.. kalau baby masih tak nak keluar 28hb 6 nanti kene serah diri.. harap baby keluar sebelum tarikh tu.. da la sehari sebelum raya.. 🥺

insyaAllah boleh. banyakkan berjalan dan buat squat. duduk dan jumping atas bola yoga. supaya baby terus turun dan turun lagi dan laluan cpt buka. selebihnya berdoa. semoga dipermudah urusan u bersalin, aamin

1y trước

amin amin thank you sis for the sharing ❤️

tak semestinya..saya dr hanya tlg bukakn jalan sblum induce dan alhamdulillah dia mkin terbuka smpai ke 5cm pastu terus hntr labour room..banyakkn berdoa dan baca al quran.

sis coba bsama suami ,buang dlm .. itu dipanggil induksi alami 😂 atau mkn kurma.. mempercepatkan bukaan tu

sy pernah nmpk org share dia buat senaman squat tu.. x silap dlm utube.. cuba lh search..