transvaginal scan itu apa?

Hi mummies, nk tanya apa itu transvaginal scan? ramai yg cakap transvaginal scan.. sakit tk masa buat? Berapa weeks sesuai buat?

2 Các câu trả lời

Tvs ni scan melalui bawah. Doc akan insert kan scan melalui bawah. Sakit tu tak sakit pun. Just rasa mcm senak je.

4y trước

Ye. Boleh google alat tu mcm mana.

transvaginal tu sis scan dari vagina . rasa x selesa la masa scan . Tu utk lihat kandungan dgn lebih jelas sis

4y trước

Ni saya tak berapa pasti sis sbb cover by insurance. Kalau kat gov saya tak pernah. Sblm ni saya buat tvs scan masa saya ada cyst and pcos. Lagi clear kalau guna tvs scan berbanding scan atas perut. Kalau kes mengandung tak nampak pun ada doc buat tvs.