Breast pump

Hi mummies, nak tanya kalau saya pump setiap 2/3 jam, setiap kali lepas pump kena sterile ke? Atau boleh basuh saja? Ataupn lepas 2x pump baru basuh mcm tu? Boleh share tak? Leceh jgk nak basuh, sterile and keringkan setiap 2 jam.

2 Các câu trả lời

kalau saya lepas pump masuk pump dalam ziplock simpan dalam chiller, nk guna boleh amik semula. Botol basuh keringkan macam biasa, Malam sebelum tidur baru sterile semua.

10mo trước

sehari saya guna pump dlm 2-3 kali je, selebihnya df.. malam sebelum sterile tu saya basuh semua item. Kalau masuk ziplock okay je hygiene x bercampur, tp kalau x yakin masuk la pump dalam tupperware bertutup pastu masuk chiller.

kalau mcm sy basuh je sis..malam baru sterile.

10mo trước

iya sis..sbb sy xrjin nk sterile tiap masa...jnji tiap2 mlm sterile sekali dgn pum kita