Adakah ini yang dimaksudkan false contraction?

Hi mummies, I dah masuk 30weeks 2 days. I first mom so i baru experience this kind of scenario. Just concerning lah, normal ke msuk 30w ni rasa sakit perut yg memulas tapi dia kejap2 je dtg. Dlm 5-10 minit. Tapi not bad sakit dia mcm senggugut. Tak selesa sgt. Perut rasa sakit memulas mcm sakit period pun ada, keracunan makanan pun ada. Ke sembelit eh ni? Normally, dgr klau contraction false tu dia takdelah sakit sgt kan? Atau dia cuma mengeras je. Tapi i rasa mcm pelik, makin sakit pun ada. Nak gi hospital, i stay area kg so agak jauh amik masa dlm 45mins jugak sampai. Takut kang gi sebenarnya takde apa pun pstu kena marah misi kata overthinking lebih.#pleasehelp #Seriousmatter

2 Các câu trả lời

false contraction pun sakit jugak, memang macam senggugut jugak tapi sakit lagi kot. sekali dengan mengeras la bila sakit tu. kalau sakit tu kerap dan lama, contoh selang 5-10 min dan sekali sakit dalam 15 minit lebih, cuba la pergi check. kalau sakit tu kejap kejap je most likely mmg false contraction je

4mo trước

i see okok tqtq

sy pon Sama .. 31 weeks.. kdg mcm Rasa nak sakit Perot. tapi sekali je la . ahahah isau gak tesalah makan ke ape

4mo trước

kannn. ni dah 2 hari memulas2 tapi dtg kerap2 je. gi hospital pun doktor cuma bg ubat tahan sakit hmmm