Beri Bayi Makan Seawal 5 bulan

Hi mummies.. Boleh atau tidak beri bayi makan seawal 5 bulan? Anak saya macam attractive bila tengok orang makan & tengok makanan. Some people suruh bagi makan. Tapi saya was-was. Anak saya dah boleh tegakkan kepala semasa duduk. Boleh bagi pendapat mummies ?#firstbaby #firstmom #seriusnanya

4 Các câu trả lời

Kena tunggu 6 bulan awak 😊 baby saya pun mcm tu juga masa umur dia start 4 bulan dia asyik tengok bila org makan dan kdang mulut dia mengunyah nampak kita makan. Tp saya tetap bg dia makan genap umur 6 bulan

Biasa baby diberi makan para usia 6bulan. Tetapi ada sesetengah baby doc pakar sarankan awal..bergantung kepada keadaan baby tersebut. so better rujuk doc dulu ye takut ada mudarat lain.

Disarankan 6bulan. Apa apa boleh minta advice doc.

6 bulan makan kecuali nasihat doktor