Demam kuning

Hi mummies. Baby sy kuning, dah hari ke 12. Baby jarang berak, kencing je. Bacaan dua hari lepas 8.2. Harini 8.4. Baby baru je discharge dari ward sbnrnya. Takut sgt kalau kuning naik semula 😭 sy dah BF 2 jam sekali

1 Trả lời

Sama la, baby saya dulu pun masa baru lahir jarang berak tiap hari. Kadang selang sehari, takpun 2 hari baru berak. Memang banyak kencing je. Anak saya dulu pun sebulan lebih baru betul2 hilang jaundice tu. Jangan risau, teruskan BF setiap 2 jam. Kalau fully BF memang amik masa lama sikit jaundice tu nak hilang banding guna susu formula.