Baby 4 months

Hi mummies, baby saya 4 bulan 9 hari. Baby saya tak pernah buat tummy time sbb my family. Skrg saya nak start buat tummy time. Nak tips? And dia belum pandai nak pegang2 mainan semua. #pleasehelp

4 Các câu trả lời

Teruskan buat tummy time. Kalau dia tak suka tummy time, minimum 2 minit je buat tummy time. It is OK dia menangis. Bagi dia mainan tergantung, dan pegang jari ibu dan ayah dulu ya. Nanti dia sikit2 pegang dan capai. Warna toys pun main peranan juga sbb penglihatan anak kabur juga bg usia ni.

4mo trước

Baby sy pn lpas pantang baru wat tummy time.. Tp dia xsuka lama2 sbb perut bulat.. Menahan perut.. 😂 Jd bila tummy time sy akan urut2 badan dia pakai mnyk.. 5 min pn ok dah.. Dia skrg 6 bulan tp xpndai merangkak lg.. Nurse kata xpe, asal deria2 dia normal..

My baby lebih kurang je umur dgn your baby. Dah boleh respond kita panggil atau bercakap. Dah boleh pegang mainan. Masuk tangan ke mulut. Please rajin berbual and bermain dgn baby. Please lots lots of tummy time too

2y trước

thank you

update: kepala baby belum sturdy tapi masa buat tummy time dia boleh bergolek dari tummy ke back. and dah start masukkan tangan dlm mulut. thank you mummies yg bgi idea ❤

Yayyy tummy time 🫶😆 it's ok puan..teruskan je tummy time ...nnt lama lama dia biasa..nnt boleh dia golek golek😆 puan belikan dia soft toys utk dipegang ...💜💜

2y trước

thank you