Kandungn 8 minggu tapi scan usia 6minggu

Hi mummies, ada tk pengalaman pregnant 8 mnggu tapi scan baby masih 6 mnggu dan tk membesar mengikut mnggu. Doctor bgi ubat kuat rahim. Is it normal? Dan apa perlu saya buat utk baby membesar dgn normal atau any tips ? Boleh share tak 😊

3 Các câu trả lời

Saya period irregular mmg x tratur. 7w scan nmpak kantung size 5w5d with yolksac je. 4/4 ni repeat scan balik. Tp sbab saya track opk waktu subur. Ikut opk tally la dngan scan haritu ikut opk 5w4d masa hari scan 18/3 tu.

1y trước

Saya teratur. Tapi doctor kata pembesaran dia tk ikut mnggu. Patut dh 8 mnggu. Tapi saiz scan masih lg 6 mnggu. Nk dngr jantung pun tkdpt lg. just blh tngok kelip2 je jantung msa scan.

Sma mcm kes sy. Patutnya dh msuk 7weeks tp bila scan bru 5 weeks. Doc bg ubat juga urk support pregnancy. Kena tgk lg 2 weeks mcmna

Ur period cycle normal x? And got discharge / bleeding sampai dktr bg ubat tu?

1y trước

Period normal setiap bulan. Tkda pape discharge pun. Normal je semua. Tapi doctor bgi ubat tu.