Bf mom bulan puasa

Mula2 i risau jugak nak puasa. Dgn kkm bagi warning suhu akan naik bulan ni. Nak puasa lagi. I susah hati kalau susu i drop. I pulak kerja. Pumping mmg huhuhu x best ya. I lagi suka direct feed. Sbb kalau pumping susu i keluar sikit. Pakai lah brand pump apa pun still same. So i tanya my mom apa tips dia masa menyusu bulan ramadhan. Jawapan my mom simple je. Niat puasa jangan lupa n yakin dengan Allah. Yes i dh try mmg kita kena yakin dengan Allah. Dia maha mengetahui n maha pemberi rezeki. Rezeki anak i n i. I dpt bagi dia susu. I tak dehydrate pun. U guys xperlu risau. Tapi ini pendapat i. Pendapat masing2 kan. Bagi i benda ni Alhamdulillah its work.

1 Trả lời

ya betul lah tu. paling penting niat dan mindset. dan sahur pun kena cukup. saya pun tahun ni tahun kedua berpuasa sambil menyusu. alhamdulillah susu cukup je untuk baby. tahun lepas pun penuh sebulan takde tinggal puasa alhamdulillah