36 week 2 day

Mula tak boleh tidur malam lak sejak masuk 9 bulan ni. Padahal hari2 tak reti duk diam, ade je keje atau berjalan ke mana, sampai rasa letihh nya. Tapi bila malam.. terus tak boleh tdur.. baby dalam perut pun boleh tidur lena berapa jam. Siapa sama experience mcm ni.. apa nak buat ye? Normal ke tiba2 insomnia ni? Saya penat berkerja tapi tak dapat tidur malam.

1 Trả lời

mcm sy pon aktif jugak siang.. tp dlm aktif tu ada tidur siang .. asal ngantuk je lelap mata.. Alhamdulillah la malam tak effect waktu tidur sbb da tidur siang..still boleh tidur.. pndpt sy, sis kalau bdn rasa letih, xkesah siang atau malam,trus tidur.. mandi air suam2.. jgn air panas.. mcm sy kalau mndi air suam mmblakangkan shower..klau boleh jgn shower direct kne area perut.. biar yg lebih kne air tu otot2 blkg bdn je.. pstu bru bilas area depan sikit..tp brgantung pada tahap suam air tu. kalau takat suam2 sejuk sikit je ok la..biar otot kita rilex nnti boleh tidur.. dan mcm sy pon suka brendam jugak sbelum tidur..air suhu biasa.. then kalau sis jenis bnyk fikir,kosongkan fikiran sbelum tidur..dengar zikir/tazkirah/lagu/ceramah . mcm sy pakai earphone smpai trtidur jdinya.. tidur yg cukup ni penting sis.. untuk diri kita ..