Normal ke 10 minggu hilang rasa loya mual semua , sebab sebelum ni mual muntah teruk , skrg hilang

Mual loya

5 Các câu trả lời

Saya ni kadang2 hilang, kadang2 datang balik. Macam magic. Kdg2 2-3hri elok je takde loya ke mual ke. Pastu dtg balik 2-3 gak muntah2 . Sy alah tgok kawasan parking rumah. Asyik2 muntah je sy kalau nampak parking 🤣 . Saya layan kan je kalau mual sy muntah. Kalau pening sy tido 🥰

1y trước

haha sama...saya baru nak msuk 9weeks alahan on off..kdg sihat..kdg loya😂moga Allah permudahkan saya..sebab anak first..banyak kena jaga..

utk ssetngah org normal tu sis..ada yg loya mual smua tu awal hilang.. syukur sngat2 klau cmtu..😅..tpi ada jga yg awal dia hlng masa trimester 1 tpi akn blik lg pda trimester 2 atau 3..

sye ni skrng 9weeks..kjp loya..kjap x...main2 ye .hahahah..harap fasa loya muntah2 ni cpt berlalu..ank 1st ,jdi mcm2 nak kne jaga ..

Saya pernah satu hari tak muntah ingat hilang alahan esok nya terus jadi balik muntah nya . baru nak happy

Normal sis ☺️ Maksudnya fasa tu dah berlalu. Now sis selesa dah makan dan buat kerja rumah.